VI HAR NÅ FLYTTET TIL NYE LOKALER I BJØRNSTJERNE BJØRNSONSGATE 110

VELKOMMEN TIL OSS!

NB! Ny hjemmeside er snart på plass

Du er her: Hjem Designere Arne Jacobsen

Arne Jacobsen

arneJacobsen

Arne Jacobsen er en verdensberømt
dansk arkitekt.

Egg chair3dHan ble utdannet på Kunstakademiet i København, og ble siden professor og underviste i bygningskunst. Han var med på innføre modernismen i Danmark.

Arne Jacobsen (1888 - 1964) er en verdensberømt dansk arkitekt og designer. Han har tegnet adskillige bygninger i Danmark, Tyskland og England. Blant hans mest kjente prosjekter er SAS Royal Hotel & Terminal i København (1960) og St. Catherine’s College i Oxford (1963) og Nationalbanken i København (1971).

Som arkitekt hadde Arne Jacobsen en innflytelse som gjorde det mulig for ham og både ha påvirkning på bygningsdesign og på detaljene. Detaljer var alt fra lysarmatur, dørhåndtak, tapetmønster, møbler til bestikk. Han var eksepsjonell som møbeldesigner og hans design lever videre og vil gjøre det framover. To berømte stoler som Arne Jacobsen står bak er ”Egget” og ”Svanen”. Egget ble designet til SAS hotellet og har senere blitt kjøpt inn for å smykke de 1000 hjem. Egget, står øverst på ønskelista til mange med sans for lekre og særpregede møbler. Stolen har overlevd interiørtrender gjennom snart 60 år og er fortsatt å få kjøpt.

Han var professor ved Kunstakademiets Arkitektskole i 11 år og påvirket en hel generasjon av danske arkitekter. 

Du er her: Hjem Designere Arne Jacobsen

Nyhetsbrev

Her kan du registrere deg og få vårt nyhetsbrev gratis til din e-post. Vi sender ut tips og informasjon om nyheter. Og du vil bli den første til å få våre tilbud.Sentralt på Strømsø i Drammen

Ellingsen Møbler ligger sentralt på Strømsø i Drammen.

Kontakt oss

Bjørnstjerne bjørnsonsgate 110, 3044 Drammen

Tlf 32 83 39 31

Fax 32 89 19 16

E-post

 

Åpningstider

Mandag - Fredag 10-18

Lørdag 10-16